![]() |
Świętokrzyski Portal Innowacji - Branżowe Forum Innowacji - Nowoczesne rolnictwo i przetwórstwo spożywcze |
Zaproszeni do udziału w Forum eksperci zaprezentują najnowsze trendy żywieniowe, współczesny trend Food Design stwarzający możliwości współpracy specjalistów z różnorodnych branż i sprzyjający powstawaniu interesujących i nowatorskich rozwiązań. Podczas spotkania, eksperci podzielą się również z uczestnikami doświadczeniem w zakresie kreowania tożsamości marki, zaprezentują możliwości finansowania inteligentnych specjalizacji oraz wsparcia polskiego eksportu.
Branżowe Forum Innowacji to nie tylko płaszczyzna do dyskusji i wymiany poglądów na temat rozwijania potencjału gospodarki regionalnej i szeroko rozumianego nowoczesnego rolnictwa i przetwórstwa spożywczego jako jednej z inteligentnych specjalizacji regionu świętokrzyskiego, stanowić może również impuls dla rozwoju lokalnych przedsiębiorstw oraz pomóc w procesie budowania przewagi biznesowej i konkurencyjności na rynku.
Spotkajmy się w Sandomierzu!
Udział w Forum jest bezpłatny. Program wydarzenia i rejestracja znajdują się poniżej.
Nowoczesne rolnictwo i przetwórstwo spożywcze
Branżowe Forum Innowacji
28 maja 2014r., Collegium Gostomianum, ul. Jana Długosza 7, Sandomierz
- Program -
09:00 |
Otwarcie Forum -Jan Maćkowiak - Członek Zarządu Województwa Świętokrzyskiego |
09:15 |
Inteligentne specjalizacje województwa świętokrzyskiego – przyspieszamy rozwój gospodarczy regionu -Jan Maćkowiak - Członek Zarządu Województwa Świętokrzyskiego -Aleksandra Woźniak - Kierownik Biura Innowacji, Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego |
09:45 |
Źródła finansowania inteligentnych specjalizacji -Andrzej Gross - Prezes Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa |
10.15 |
Przerwa kawowa |
10:30 |
Kreowanie tożsamości marki - nowoczesne wzornictwo narzędziem w procesie zdobywania nowych rynków -dr Andrzej Śmiałek projektant, manager, nauczyciel akademicki w Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie, współzałożyciel i dyrektor kreatywny Ergo Design |
11:15 |
Trendy żywieniowe - przewidywanie potrzeb konsumentów, zdrowe żywienie zdrowe życie -dr hab. Wojciech Kolanowski - Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego |
12:00 |
Przerwa kawowa |
12:15 |
Wsparcie eksportu na przykładzie Programu Promocji Gospodarczej Polski Wschodniej -Monika Gąsiorowska Dyrektor Departamentu Rozwoju Regionalnego, Polska Agencja Informacji i Inwestycji Zagranicznych |
12:45 |
Dyskusja i podsumowanie |
13.30 |
Obiad |