Świętokrzyski Portal Innowacji
 
Szukaj



"Najszybszym sposobem na odniesienie sukcesu jest podwojenie tempa popełniania pomyłek."
Thomas Watson,
twórca potęgi IBM
Świętokrzyski Portal Innowacji - Branżowe Forum Innowacji - Nowoczesne rolnictwo i przetwórstwo spożywcze
Zapraszamy przedsiębiorców oraz wszystkich zainteresowanych tematyką nowoczesnego rolnictwa i przetwórstwa spożywczego do udziału w Branżowym Forum Innowacji. Wydarzenie odbędzie się w dniu 28 maja br. w Collegium Gostomianum w Sandomierzu.

Zaproszeni do udziału w Forum eksperci zaprezentują najnowsze trendy żywieniowe, współczesny trend Food Design stwarzający możliwości współpracy specjalistów z różnorodnych branż i sprzyjający powstawaniu interesujących i nowatorskich rozwiązań. Podczas spotkania, eksperci podzielą się również z uczestnikami doświadczeniem w zakresie kreowania tożsamości marki, zaprezentują możliwości finansowania inteligentnych specjalizacji oraz wsparcia polskiego eksportu.

Branżowe Forum Innowacji to nie tylko płaszczyzna do dyskusji i wymiany poglądów na temat rozwijania potencjału gospodarki regionalnej i szeroko rozumianego nowoczesnego rolnictwa i przetwórstwa spożywczego jako jednej z inteligentnych specjalizacji regionu świętokrzyskiego, stanowić może również  impuls dla rozwoju lokalnych przedsiębiorstw oraz pomóc w procesie budowania przewagi biznesowej i konkurencyjności na rynku.

Spotkajmy się w Sandomierzu!

Udział w Forum jest bezpłatny. Program wydarzenia i rejestracja znajdują się poniżej.

 

Nowoczesne rolnictwo i przetwórstwo spożywcze

Branżowe Forum Innowacji

28 maja 2014r., Collegium Gostomianum, ul. Jana Długosza 7, Sandomierz

- Program -

09:00

Otwarcie Forum

-Jan Maćkowiak - Członek Zarządu Województwa Świętokrzyskiego

09:15

Inteligentne specjalizacje województwa świętokrzyskiego – przyspieszamy rozwój gospodarczy regionu

-Jan Maćkowiak - Członek Zarządu Województwa Świętokrzyskiego

-Aleksandra Woźniak - Kierownik Biura Innowacji, Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego

09:45

Źródła finansowania inteligentnych specjalizacji

-Andrzej Gross - Prezes Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa

10.15

Przerwa kawowa

10:30

Kreowanie tożsamości marki - nowoczesne wzornictwo narzędziem  w procesie zdobywania nowych rynków

-dr Andrzej Śmiałek projektant, manager, nauczyciel akademicki w Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie, współzałożyciel i dyrektor kreatywny Ergo Design

11:15

Trendy żywieniowe - przewidywanie potrzeb konsumentów, zdrowe żywienie zdrowe życie

-dr hab. Wojciech Kolanowski - Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego

12:00

Przerwa kawowa

12:15

Wsparcie eksportu na przykładzie Programu Promocji Gospodarczej Polski Wschodniej

-Monika Gąsiorowska Dyrektor Departamentu Rozwoju Regionalnego, Polska Agencja Informacji i Inwestycji Zagranicznych

12:45

Dyskusja i podsumowanie

13.30

Obiad



 
Baner Regionalna Strategia Innowacji Województwa Świętokrzyskiego
Logo projektu Innowacyjna edukacja – nowe możliwości zawodowe
Logo projektu Usługi doradcze dla MŚP
Logo projektu KEEP ON
Logo projektu ENERSELVES
Baner aktualizacji uszczegółowienia inteligentnych specjalizacji Województwa Świętokrzyskiego
Logo projektu nowoczesna szkoła zawodowa - nowoczesny region
Współpraca międzynarodowa
Kręgi innowacji
Innowacje na Facebooku
Kanał You Tube
Nowości

 
cofnij do góry
copyrights @ 2010 - 2025
Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego
Departament Inwestycji i Rozwoju
Oddział ds. Innowacji i Transferu Wiedzy


Kapitał Ludzki - Narodowa Strategia Spójności Unia Europejska - Europejski Fundusz Społeczny
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego